Wat leer je op de cursus?

De meridianen en acupunctuurpunten

 

Tijdens de cursus leer je hoe de 14 belangrijkste energiebanen of meridianen over het lichaam lopen. Ook leer je ze te voelen.

Bij elke meridiaan wordt nadruk gelegd op enkele belangrijke energiepunten of acupunctuurpunten. 

 

Technieken

 

Elke les bevat enkele nieuwe technieken. Deze technieken zijn afkomstig uit de Tui-na.

 

Theorie van de Traditionele Chinese Geneeswijze

 

Aan het begin van de cursus krijg je een ringbandmap (A4-formaat), die in de loop van de lessen gevuld gaat worden met van de TCG. Dit betreft onder andere de vijf elementen, het yin-yang principe, het meridianenverloop met enkele bijbehorende acupunctuurpunten, de voeding en de Oosterse levensfilosofie.

De lessen zitten in plastic insteekhoezen (is alles beter bestand tegen de massage-olie, die op de handen zit, als je tijdens een massage even aan het bladeren bent) en vormt een goed naslagwerk voor als je zelf aan de slag gaat.

Elke les krijg je de informatie voor de volgende keer mee, zodat je, als je daar behoefte aan hebt, je kunt voorbereiden.

 

10 lessen

 

De basiscursus bestaat uit 10 lessen van 3 uur. In principe worden de lessen eens in de 2 weken gegeven.

Gedurende de 3 uur wordt eerst, ongeveer een half uur, over de te behandelen stof gepraat en wordt alles uitgelegd. Daarna ga je met z'n twee├źn oefenen. Eerst wordt de ene persoon gemasseerd en na een korte pauze wordt de andere persoon gemasseerd.

Elke les behandelt 1 of 2 meridianen en 1 les gaat over hoofd-, hand- en voetmassage.

 

De cursus worden op zaterdagochtenden (van 9 tot 12 uur) gegeven.